Bingo Spelregels

Bingo (ook wel kienen genoemd) is een spel voor meerdere spelers. Elke speler heeft een formulier met getallen die moeten worden weggestreept als het getal, dat wordt getrokken door de leider van het spel, op het formulier staat. Er zijn geen tweetal varianten bij het bingo die hieronder zullen worden samengevat:
– 75 ballen bingo
– 90 ballen bingo

Wil je meer te weten komen over de spelregels van casino spellen? Dan kunnen we een goede online gids aanraden waar je naast veel informatie en nieuws over het gokwereldje ook goede links naar online roulette en andere spellen kan vinden.

75 ballen bingo
Deze variant van bingo wordt gespeeld met de getallen 1 tot en met 75, waarbij een enkele sheet bestaat uit 24 getallen (5×5 getallen). In het midden van het formulier is geen getal aanwezig. Boven de kolommen staan de letters B I N G O.

de kolom B bevat 5 getallen uit de reeks 1 t/m 15
de kolom I bevat 5 getallen uit de reeks 16 t/m 30
de kolom N bevat 4 getallen uit de reeks 31 t/m 45 en in het midden een leeg veld of logo
de kolom G bevat 5 getallen uit de reeks 46 t/m 60
de kolom O bevat 5 getallen uit de reeks 61 t/m 75

Elk getal komt maximaal 1 maal voor op elke kaart en de getallen staan ongesorteerd in elke kolom. Bingo wordt als volgt gespeeld: de leider van het spel trekt één voor één een bal met een getal erop, waarna de spelers dit getal op het eigen bingoformulierof bingokaart opzoeken en doorstrepen. De eerste speler met een kaart waarvan alle getallen genoemd zijn (volle kaart), roept BINGO en wint. Vervolgens kunnen nog meer rondes worden gespeeld. Er zijn ook varianten, waarbij diegene wint, die het eerste een horizontale of verticale rij van weggestreepte getallen heeft. Ook kan er gespeeld worden totdat men een O, X, L, een vierkantje of een andere van tevoren afgesproken vorm bereikt is.

90 ballen bingo
Deze variant van bingo wordt gespeeld met de getallen 1 tot en met 90. Het bingoformulier of de bingokaart bestaat bij 90 ballen bingo bestaat uit negen horizontale en drie verticale rijen. Iedere horizontale rij heeft vier blanco vlakken op de bingokaart. In totaal staan er vijftien nummers op de bingokaart.

Column 1 – 1-9
Column 2 – 10-19
Column 3 – 20 -29
Coumn 4 – 30-39
Column 5 – 40-49
Column 6 – 50-59
Column 7 – 60-69
Column 8 – 70-79
Column 9 – 80-90

Bij 90 ballen bingo heb je net als bij 75 ballen bingo, BINGO als je een volle kaart hebt. Er zijn ook varianten, waarbij diegene wint, die het eerste een horizontale of verticale rij van weggestreepte getallen heeft.