De online bingo revolutie

De opkomst van het internet heeft veel meer teweeggebracht dan het gemakkelijker maken van het doen van boodschappen of het vinden van duizenden ludieke video’s met rare katten. Het internet heeft de manier waarop we bepaalde games spelen compleet veranderd, inclusief gokautomaten en klassieke gezelschapsspelletjes, met nu zelfs casino vergelijkingswebsites zoals ieder ander die de consument in de richting wijzen van de beste virtuele plekken om te spelen.

Desalniettemin, de grootste verandering vind je waarschijnlijk in het bingo. Bingo werd altijd geassocieerd met bingohallen met een publiek op hogere leeftijd maar nu, door online en mobiele platforms, zien we een complete revolutie. Hoewel er nog steeds mensen naar bingohallen gaan zien we, met miljoenen bezoekers, een ongekende groei in het online spelen van bingo. Dit maakt bingo één van de grootste online gamemarkten op aarde.

Die verandering, van bingohal naar online omgeving, brengt ook een demografische verandering met zich mee. Een jonger publiek begint zich aangetrokken te voelen tot de online en mobiele games, met grotendeels meisjes tussen de 20 en 25 jaar. Met goedkope tarieven, speciale aanbiedingen en zelfs gratis games hebben deze spelers een alternatieve, betaalbare vorm van entertainment gevonden in bingo.

Er wordt geschat dat meer dan 100 miljoen mensen online bingo spelen. Wellicht niet geheel verrassend, zo’n 80% daarvan zijn vrouwen met een leeftijd tussen de 20 en 50 jaar. In het algemeen, 85% van de online bingo gemeenschap is van het vrouwelijk geslacht. Mannen vormen dus een kleine minderheid. Maar de grotere variëteit aan games, prijzen en aanbiedingen kan er toe leiden dat ook steeds meer mannen gaan deel uit maken van de online bingo revolutie.

De groei van het aantal online bingo spelers heeft zelfs geleid to nieuwe trends. Bingofeestjes worden steeds populairder. Er zijn spelers die liever met vrienden afspreken voor een bingoavondje dan voor een avondje stappen in de stad.
De online bingo industrie groeit nog steeds aangezien spelers zich aangetrokken voelen tot de betaalbaarheid en de flexibiliteit van het spel. Factoren die mensen er voorheen van weerhielden bingo te spelen, zoals het beperkte aanbod aan bingoavonden en bingolocaties (en eventuele reiskosten), gelden niet voor online bingo, wat meer en meer mensen motiveert om deel te nemen op hun computer of smartphone. Met zulke indrukwekkende spelersaantallen is het duidelijk dat dit populaire tijdverdrijf een verse injectie gekregen heeft. De toekomst van het bingo is online.